Dag 8. Brukar du använda foundation? Isåfall, vilken är din färg och favorit?Eh? Känns som en himla konstig fråga till någon som driver en skönhetsblogg. Jag tänker banne mig inte ens skriva svaret!

Men mina favoriter pratar jag gärna om! Jag har länge varit en användare av mineralfoundation. Det är utav den enkla anledningen att det har visat sig vara bäst för min hud i längden. Jag introducerades 2007 till Jane Iredale som är ett ganska lyxigt sminkvärke. Det kunde svida i plånboken ibland vill jag säga!

Från och med förra året har jag använt smink från TiKei, ett märke som skapats av en tjej från Helsingborg. Det är billigt, men tom bättre än Jane Iredale. Dessutom har de alltid extremt snabba leveranstider! Jag är färgen N1-N3 (beroende på årstid). När vi väl pratar om mineralsmink kan jag lägga till att jag avskyr ID Bare Minerals. Resultatet blir bra på de flesta, men inte på mig. Ofta ser det kakigt ut, dessutom känns det verkligen att man har smink på sig vilket jag inte tycker om. En tredje orsak är att de har borstar som river av halva ansiktet. Big NO! (Och för det fjärde är de superdyra).

Den flytande foundation jag varit mest nöjd med är Estée Lauders Double Wear Light. Det ger verkligen ett naturligt resultat! Min hud blir dock lite sämre om jag använder den här ett längre tag, jämfört med användning av TiKei. Men Let's face it: Mineralfoundation täcker aldrig lika bra som en flytande kan göra. Det är himla synd!

Dag 7. Vilket är ditt favoritmärke på makeup? Var köper du din makeup?Skulle jag bara säga ett märke blir det helt klart MAC. Men jag har många favoriter och klart ska ni få veta fler än en. Ett märke som aldrig gjort mig besviken är Estée Lauder, de har speciellt riktigt bra läppstift och mascaror. En ganska nyfunnen favorit är Clarins. Även de har toppenmascaror, riktigt bra basprodukter och mycket annat vackert!

Jag köper väldigt mycket smink på nätet. Ni som följer bloggen vet säkert att Feelunique är en hemsida som är väldigt använd av mig. Den har liksom allt! Köper jag smink i stan är det helt klart Åhléns som är favoriten. Jag säger samma sak här: de har liksom allt. Både lyx och budget. (Dessutom är det enda stället i Göteborg som har MAC).

Kårens Dag!

Idag är det Kårens dag på Chalmers! Det händer något alldeles speciellt för mig idag! CFFC (Chalmers Film- och Fotocommitté ska ha live photoshoot, vilket innebär att två modeller ska fotas medan alla som vill får komma och titta på. Bilderna kommer även redigeras på plats. Det kommer även lottas ut en plats till en ytterligare person som kommer få fotas. OCH JAG SKA SKÖTA SMINKET! Det ska bli superkul, hoppas det blir bra! Lite smånervös faktiskt.

Visa fler inlägg