Min hudvårdsrutin - Sommar 2013

Jag känner att det var längesen jag visade er min hudvårdsrutin, så nu är det dags helt enkelt! Min hud har varit väldigt oljig den här sommaren, men skulle jag bara använda produkter för oljig hud skulle det torka ut huden, dvs. ännu mer fett skulle produceras vilket skulle ge helt motsatt effekt av vad jag vill. Därför använder jag alltså en del produkter för torr och känslig hy, vilket min hy mår allra bäst av.
 
 
VARJE DAG
Rengöring: Maria Åkerberg Olive Cleansing. Min favoritrengöring
Toner: Kiehls Ultra Facial Oil-Free Toner. Egentligen lite för uttorkande för min hud, men behövs användas upp.
Återfuktare: La Roche-Posay Hydreane Legere. En skön, lätt ansiktskräm för blandhy.
Ögonkräm: Kiehls Eye Alert. Ingen jättefavorit egentligen, men känns tråkigt att slänga och har inte riktigt råd att köpa ny bara för att.
Serum: Kiehls Midnight Recovery Concentrate. Älskar den här, speciellt doften av lavendel.
Spot treatment: Lush Grease Lightning. Riktigt bra spot treatment som lugnar.
 
 
 
VARJE VECKA
Helst gör jag detta två gånger i veckan, men under sommaren har jag lite svårare att hålla rutiner så en gång i veckan har det väl blivit det senaste. Jag är ett stort fan av att peela ansiktet och brukar först använda en kornpeeling (Clean Scene by Murad Gaga for Glow) endast för att peela bort döda hudceller. Sen brukar jag använda en enzympeeling som även har andra egenskaper: renande eller återfuktande. Just nu kör jag ungefär varannan gång med Liz Earle Brightening Treatment Mask och varannan gång med Skin Regimen Night Renewer.
 
Hur ser din hudvårdsrutin ut? Har du några bra tips mot oljig hy på sommarn?
 

Recension: Beautybird Luxurious Exfoliating Hand Soap

Den här godbiten fick jag i en glossybox i höstas. Namnet på tvålen beskriver den väldigt bra. Den innehåller en hyfsat generös mängd med skrubbkorn och själva tvålen har ett väldigt krämigt lödder vilket gör att den känns otroligt lyxig. Den hade fått toppbetyg om den hade någon roligare doft än bara rent.
 
Betyg: 4/5
Pris: 89kr/75g enligt glossybox hemsida. Däremot verkar den inte finnas tillgänglig att köpa på beautybirds hemsida. Jag vet dock att den finns tillgänglig att byta till sig i diverse bytesgrupper på facebook.
 
 

L'Occitane Repairing Shampoo & Conditioner

Om man bryr sig om kassa ämnen i schampon och balsam, såsom sulfater och silikoner så är L'Occitanes schampon en bit på väg, men tyvärr inte helt rena hela bunten. Repairing-serien som är till för torrt och skadat hår innehåller varken SLS eller SLES, däremot innehåller balsamet cyclomethicone. Schampot innehåller ett sulfat som heter tea-lauryl sulfate som jag tyvärr inte vet någonting om. Någon annan som vet om det är bra eller dåligt?
 
I vilket fall som helst så fungerar den här serien väldigt bra för mitt tjocka, lockiga hår. Den är bra på att bevara mina lockar och återfuktar ordentligt utan att tynga ner. Jag tycker dock att doften är lite tråkig, men det kan jag leva med.
 
Betyg: 4/5
Pris: 168kr/300ml, 245kr/500ml för schampot och 168kr/250ml för balsamet hos loccitane.se
 
 
Visa fler inlägg