Min hudvårdsrutin - Maj 2014

Det känns som det var väldigt längesen jag berättade för er om min hudvårdsrutin. Jag tycker att hudvårdsrutinen är extremt viktig, så det här var helt enkelt ett givet inlägg! Kommentera gärna om hur din hudvårdsrutin ser ut just nu.

Jag kan periodvis vara en sån person som har miljontals produkter involverat i min hudvårdsrutin, allt från serum, ögonkrämer, fuktmasker, rengörande masker till ansiktsvatten. De senaste månaderna har jag däremot varit väldigt simpel i min rutin, och med rätt produkter så har det här visat sig funka väldigt bra. Jag har fått en del utbrott den senaste månaden, men det tror jag har att göra med byte av piller så jag kan faktiskt svära vid att de här produkterna är riktigt bra allihop. 
 
Rengöring: Att rengöra ansiktet varje morgon och kväll är oerhört viktigt. Om man inte gör detta fastnar massa smuts i porerna och täpper till. Då spelar det ingen roll hur bra ansiktsmask man har, det kommer inte bli bättre. Just nu använder jag mig av Origins Checks and Balances som är en mousse-aktig rengöring och ska fungera bra för blandhy. Jag diggar den här rengöringen förutom om man får den i ögonen. Den kan svida ganska rejält. Jag har ju fransförlängning just nu, alltså har jag aldrig någon ögonmakeup att tvätta av, men när jag inte har fransförlängning orkar jag inte hålla på med flera olika rengöringar och därför kommer jag troligtvis inte köpa den igen. Men som sagt, till ansiktet funkar den bra!
 
Dagkräm: Origins GinZing Energy-Boosting Moisturiser är helt enkelt fukt på burk. Den luktar oerhört gott, irriterar inte min hy och ger mig precis så mycket fukt jag behöver under dagen. Dessutom är den inte superdyr heller för sina 250kr. Rekommenderas!
 
Nattkräm/Serum: Egentligen är ju M Picaut Precious Oil ingen nattkräm, men jag tycker den fungerar oerhört bra att ersätta en nattkräm med. Jag smörjer in mig med 4-5 droppar av denna efter min rengöring och that's it. Sen vaknar jag upp med mycket bättre hy nästa morgon, varje morgon. 
 
 
Peeling: Länge leve M Picaut! Exfoliating Peel Mask använder jag (när jag är duktig) två gånger i veckan för att få bort döda hudceller. Man använder den genom att först skrubba sig i ansiktet med den i en minut och sedan låter man den sitta kvar som en kemisk peeling i 10 minuter till. Den här är helt grym! (Jag har den i ansiktet just nu faktiskt)
 
När jag känner att jag har extra mycket som behöver rensas ut använder jag mig av Origins Clear Improvement lermask. Den är riktigt bra för att få väck pormaskar, men ibland kan jag tycka att det rensar ut för bra och drar igång en mindre blomning. Var försiktig helt enkelt och använd inte första gången typ dagen innan ett bröllop. 
 


Gradient Nails

Gradient nails är något som jag tycker är jäkligt snygg, men som jag själv aldrig orkar fixa. Det är sällan jag egentligen gör något mer med mina naglar än slänger på två lager av valfri färg. Om ni vill se någon som däremot lägger krut på sina naglar ska ni gå in och kolla min kompis Alexandras instagram @nailsbylazic
 
De här naglarna gjorde min kompis Cecilia på mig. Dessa görs genom att man använder tre olika sorters lack. Först lägger man två lager av en bas, som är den allra ljusaste färgen ni ser på naglarna. Sen målar man som en fransk manikyr (fast högre upp på nageln) av ett heltäckande lack. TIll sist avslutar man med ett glitterlack som har en mer transparent bas, men av samma nyans som det andra lacket. Detta målar man ännu lite högre än det förra lacket. Med fördel använder man topplack över hela manikyren. Cecilia hade köpt alla tre lack i ett kit från märket Kiss på ICA Maxi för en mindre peng om jag minns rätt. Hittar tyvärr ingenstans man kan klicka hem det online, men det går självklart att köpa tre separata lack, så kan man själv välja vilken färg man vill ha.
 
Om ni undrar varför mina händer ser ut som en 75-årings så är det för att jag dagen innan hade fått en soldusch som inte blev jättelyckad på just händerna. De blev ganska orangea. Så håll fokus på naglarna! Vad tycker ni?
 
 
 
 

10 tomma #23

 
1. L'Occitane Shea Hand Cream. Bästa handkrämen. Behöver inte säga så mycket mer.
 
2. The Body Shop Deodorant. Riktigt kass deodorant. Den svider riktigt mycket men ändå är den ingen mästare på att hålla torrt för det. Tacka vet jag Garnier Minerals deo.
 
3. L'Oreal Miss Manga Mascara. En riktigt bra mascara som ger volym, längd och behåller böjen på fransarna.
 
4. M Picaut Precious Oil (test). Ett helt fantastiskt serum. Bästa jag testat faktiskt.
 
5. M Picaut Skin Perfect Moisturiser (test). Superskön ansiktkräm som återfuktar bra utan att kännas för fet. Perfekt speciellt på vintern då det är lite kallare ute.
 
6. M Picaut Nourishing Cleanser. Jätteskön rengöring som påminner om Olive Cleansing från Maria Åkerberg.
 
7. Sebastian Trilliance Shampoo.  Ett välfungerande schampo som jag tyckte var varken bu eller bä. 
 
8. Davines Detoxifying Scrub Shampoo. Pojkvännen älskar det men jag kan inte bestämma mig riktigt. Det luktar himla gott, men de små skrubbkulorna är svåra att skölja ur håret och dessutom håller sig inte håret rent speciellt länge.
 
9. L'Occitane Verbena Liquid Soap. Lätt världens bästa handtvål. Känns återfuktande och luktar helt ljuvligt.
 
10. Nubar Nail Polish Remover. Nagellacksborttagning med lite doft av gurka. Lite roligare än gripen och andra med trista förpackningar.
Visa fler inlägg