Min hudvårdsrutin - Maj 2014

Det känns som det var väldigt längesen jag berättade för er om min hudvårdsrutin. Jag tycker att hudvårdsrutinen är extremt viktig, så det här var helt enkelt ett givet inlägg! Kommentera gärna om hur din hudvårdsrutin ser ut just nu.

Jag kan periodvis vara en sån person som har miljontals produkter involverat i min hudvårdsrutin, allt från serum, ögonkrämer, fuktmasker, rengörande masker till ansiktsvatten. De senaste månaderna har jag däremot varit väldigt simpel i min rutin, och med rätt produkter så har det här visat sig funka väldigt bra. Jag har fått en del utbrott den senaste månaden, men det tror jag har att göra med byte av piller så jag kan faktiskt svära vid att de här produkterna är riktigt bra allihop. 
 
Rengöring: Att rengöra ansiktet varje morgon och kväll är oerhört viktigt. Om man inte gör detta fastnar massa smuts i porerna och täpper till. Då spelar det ingen roll hur bra ansiktsmask man har, det kommer inte bli bättre. Just nu använder jag mig av Origins Checks and Balances som är en mousse-aktig rengöring och ska fungera bra för blandhy. Jag diggar den här rengöringen förutom om man får den i ögonen. Den kan svida ganska rejält. Jag har ju fransförlängning just nu, alltså har jag aldrig någon ögonmakeup att tvätta av, men när jag inte har fransförlängning orkar jag inte hålla på med flera olika rengöringar och därför kommer jag troligtvis inte köpa den igen. Men som sagt, till ansiktet funkar den bra!
 
Dagkräm: Origins GinZing Energy-Boosting Moisturiser är helt enkelt fukt på burk. Den luktar oerhört gott, irriterar inte min hy och ger mig precis så mycket fukt jag behöver under dagen. Dessutom är den inte superdyr heller för sina 250kr. Rekommenderas!
 
Nattkräm/Serum: Egentligen är ju M Picaut Precious Oil ingen nattkräm, men jag tycker den fungerar oerhört bra att ersätta en nattkräm med. Jag smörjer in mig med 4-5 droppar av denna efter min rengöring och that's it. Sen vaknar jag upp med mycket bättre hy nästa morgon, varje morgon. 
 
 
Peeling: Länge leve M Picaut! Exfoliating Peel Mask använder jag (när jag är duktig) två gånger i veckan för att få bort döda hudceller. Man använder den genom att först skrubba sig i ansiktet med den i en minut och sedan låter man den sitta kvar som en kemisk peeling i 10 minuter till. Den här är helt grym! (Jag har den i ansiktet just nu faktiskt)
 
När jag känner att jag har extra mycket som behöver rensas ut använder jag mig av Origins Clear Improvement lermask. Den är riktigt bra för att få väck pormaskar, men ibland kan jag tycka att det rensar ut för bra och drar igång en mindre blomning. Var försiktig helt enkelt och använd inte första gången typ dagen innan ett bröllop. 
 


Visa fler inlägg